Ik ben Joke Heesters,

Graag wil ik je kennis laten maken met mijn grote passie beeldende kunst. 
Het werken met papiermaché en andere materialen vind ik heerlijk om te doen,en waar ik bovendien al mijn creativiteit in kwijt kan. 
In het jaar 2004 was mijn belangstelling gewekt toen ik een tijdschrift in handen kreeg; ‘Een tuinbeeld maken met textielverharder’. 
In het begin was het wennen om met de lijmachtige substantie te werken maar ik had al gauw de slag te pakken. 
Het tuinbeeld staat nog steeds bij mij in de tuin, ik had toen niet kunnen bedenken dat dit zo’n groot vervolg zou hebben.
Ik was altijd al creatief bezig geweest in mijn leven maar dit was totaal iets anders.
In alles wat ik doe of deed ben ik volledig autodidact en ik wil eigenwijs als ik ben, altijd graag zelf dingen uitproberen.
Ik wil meteen van start kunnen gaan en niet eerst uitboeken moeten leren of op cursus te moeten gaan. Meestal werk ik op gevoel, en ontstaat een beeld gaandeweg. Ik weet van tevoren vaak niet hoe ik eindig met een werk, ook de kleuren ontstaan vanzelf.
Hoewel ik een ‘doe-het-zelver’ ben, ontdekte ik al gauw dat er via de computer veel video’s te zien waren met uitleg. 
Het is eigenlijk een enorme bibliotheek met tekst en beelden.
Daar heb ik de meeste kennis opgedaan, daarnaast schroomde ik ook niet om kunstenaars vragen te stellen.In de jaren die volgden 
kreeg ik geregeld de vraag of ik ook in opdracht wilde werken, en zo geschiedde ik durfde dat aan. Op verschillende plaatsen in Nederland en België staan werken van mijn hand en daar ben ik erg trots op.
Intussen had ik 2 websites, de ene met in hoofdzaak kleurrijke papier–maché beelden en de andere website met textielverharder en klei. Ik had ze gescheiden van elkaar omdat ik vond dat ze ook verschillend zijn.

Onder aan deze pagina zie je de knop waarmee je naar mijn andere website gaat;  Jokes papier-maché

Tijdens mijn surftocht op internet zag ik ook werken met mozaïek voorbijkomen, en dat leek me ook ontzettend leuk om te doen. Ik was meteen weer verkocht.
Zoals je ziet in mijn fotoalbum ging ik ook beelden maken geheel of deels bewerkt met mozaïek.Geregeld werd me gevraagd of ik workshops wou geven, maar wegens ziekte van mijn man is dat er nooit van gekomen.
Zodoende kwam ik op het idee om een online workshop voor beginners in elkaar te zetten van beide websites. Dat was een goed idee, daarvan zijn er inmiddels 
verschillende de deur uitgegaan.
Intussen heb ik alle materialen in huis om nog eens met fimo te beginnen, zo komt er elke keer weer wat bij en blijf ik groeien en enthousiast bezig. 
Dat is voor mij het allermooiste wat er is.